چطور اطلاعات گوشی‌ را برای همیشه پاک کنیم 0 دیدگاه

remove-info

گوشی هوشمند ما جایگاه بسیاری از اسرار مهم زندگی‌مان است. ایمیل‌های حساس مربوط به کسب و کار، جزییات مالی، اطلاعات تماس‌ها یا شاید یک عکس که نمی‌خواهید دست دیگران بیفتد. بازگرداندن به تنظیمات اولیه ( factory reset) برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی ایده خوبی به نظر می‌رسد اما همیشه کافی نیست.

برای مثال وقتی شرکت امنیتی Avast، بیست تلفن هوشمند اندرویدی را از eBay خریداری کرد، قادر بود عکس‌ها، سرچ‌های گوگل، ایمیل‌ها، پیام‌ها و اطلاعات تماس این گوشی‌ها را بازیابی کند. حال می‌خواهیم راهی بهتان معرفی کنیم که مطمئن شوید این اتفاق برای گوشی شما نخواهد افتاد.

زمانی که از گزینه بازگرداندن به تنظیمات اولیه گوشی اندرویدی‌تان استفاده می‌کنید ظاهرا اطلاعات‌تان پاک می‌شود، اما یک مشکل هنوز باقی مانده. موضوع اینجاست که چیزی بر روی داده‌های قبلی نوشته نشده و به این ترتیب با استفاده از نرم‌افزارهای بازیابی می‌توان بخشی از این اطلاعات را بازیابی کرد. حال چه کنیم که هیچ کس نتواند اطلاعات را بازیابی کند؟

مرحله اول شامل رمزگذاری اطلاعات است:

 

android remove

۱٫ اول گوشی تان را کاملا شارژ کنید یا بگذارید در حین انجام فرایند در حال شارژ شدن بماند چون این فرایند ممکن است بسته به حجم داده‌ها چندین ساعت طول بکشد.

۲٫در این مرحله بسته به اینکه از چه گوشی‌ای استفاده می‌کنید ممکن است روند رسیدن به بخش رمزگذاری متفاوت باشد اما به شکل کلی باید به بخش Settings > Security > Encrypt phone بروید. اما برای مثال در یک گوشی سامسونگ گلکسی این فرایند به این ترتیب خواهد بود: Settings > Lock screen & security > Protect encrypted data. شما می توانید کارت حافظه SD تان را هم رمزگذاری کنید اما اگر در حال فروش گوشی هستید توصیه می‌کنیم اساسا کارت را پیش از فروش از روی گوشی بردارید.

اگر سیستم عامل گوشی اندروید مارشمالو ۶٫۰ یا مدل بالاتری باشد به همین طریق فرایند رمزگذاری انجام می‌شود و نیازی نیست مرحله بعدی را اجرا کنید.

 

android remove

۳٫اما موضوع اینجاست که در اندروید ۵ لالی‌پاپ، گوگل یک لایه امنیتی اضافی به نام «محافظ بازگردانی به تنظیمات اولیه» (Factory Reset Protection) قرار داده. این گزینه به کار بسته شده تا در صورت به سرقت رفتن گوشی، سارق نتواند گوشی را بدزد، اطلاعاتش را پاک کند و سپس آن را به فروش برساند.

به این ترتیب وقتی که گوشی‌تان را به تنظیمات اولیه باز می‌گردانید ازتان خواسته می‌شود نام کاربری و پسورد آخرین حساب گوگل‌تان را که در گوشی‌تان ثبت شده وارد کنید. در شرایطی که از این جزییات خبر نداشته باشید، با بازگردانی به تنظیمات اولیه گوشی‌تان قفل شده و نمی‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید. حال باید بدانید چطور این گزینه را غیر فعال کنید:

۱٫این مرحله هم تا حدی به گوشی‌تان وابسته است یعنی موقعیت دقیقی که از آن حرف می‌زنیم تا حدی در گوشی‌های مختلف متفاوت است اما برای مثال در یک گوشی سامسونگ گلکسی باید به آدرس Settings > Lock screen and security > Screen lock type بروید و گزینه «None» را انتخاب کنید. در LG G5 باید به Settings > Security > Lock screen > Select screen lock بروید و آنجا گزینه «None» را انتخاب کنید.

۲٫در مرحله بعد باید حساب گوگلتان را هم حذف کنید. در گوشی سامسونگ گلکسی به آدرس Settings > Accounts بروید و با انتخاب Google و سپس انتخاب More > Remove account آن را حذف کنید. در LG G5 به Settings > Accounts & sync > Google رفته و با زدن روی سه نقطه عمودی سمت راست و سپس زدن گزینه Remove account حساب‌تان را حذف کنید.

۳٫فراموش نکنید اگر گوشی‌تان سامسونگ گلکسی است باید حساب سامسونگ‌تان را هم حذف کنید. برای این کار به Settings > Lock screen and security > Find My Mobile رفته و سپس با زدن رمزعبور و انتخاب حسابتان، آن را حذف کنید.
به محض اینکه حساب‌های گوگل و سامسونگ‌تان را حذف کنید می‌توانید بازگرداندن به تنظیمات اولیه را پی بگیرید.

 

android remove

قبل از انجام این کار اول مطمئن شوید هر چیزی که به آن نیاز دارید را از روی گوشی برداشته‌اید. حال به آدرس Settings > Backup & reset > Factory data reset  بروید و Reset phone را انتخاب کنید.

وقتی این فرایند انجام شود اطلاعات گوشی شما پاک شده و هر داده‌ای هم که قابل بازیابی باشد رمزگذاری شده است و شکستن رمز آن هم تقریبا غیرممکن است.

اما حالا آخرین پیشنهاد را بهتان می‌دهیم، یک محکم کاری دیگر و تیرخلاصی که با آن می‌توانید یقین حاصل کنید اطلاعات گوشی‌تان دست هیچ کس نمی‌افتد. برای این کار مجموعه‌ای از داده‌هایی که بهشان نیازی ندارید روی گوشی بریزید و با آنها حافظه گوشی را پر کنید و پس از پر کردن گوشی آن را دوباره به تنظیمات اولیه بازگردانید. حالا می‌توانید مطمئن باشید هیچ کس نمی‌تواند به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا کند، با خیال راحت می‌توانید آن را بفروشید یا در اختیار فردی دیگر قرار دهید.

منبع : دیجی کالا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.